Jag själv

Jag är en dam som skriver för att försöka komma ihåg hur man uttrycker sig på svenska. Jag blir ledsen på allvar när någon skriver något osmickrande, och jag blir sprudlande glad när någon inte gör det.

Annonser

3 thoughts on “Jag själv

 1. Hej,

  Angående Glädjeflickornas avsnitt ”Alla kanske inte ska ha barn”

  Jag är barnfri (frivilligt barnlös) och jag lovar att det finns gott om fördommar om oss som väljer att inte skaffa barn. Det värsta är att folk verkar ta det personligt, många ställer sig i försvarspossition när jag berättar att jag valt att inte skaffa barn. Som att jag dömmer deras beslut om att skaffa barn. Det gör jag inte, jag älskar barn och är så tacksam för mina nära och kära som gör att jag har barn att gullga med när jag vill, som jag sedan kan gå ifrån när jag vill.

  Någon av er nämnde i er podd att hennes mammas väninnor hade ångrat sig när det var för sent, och önskar att de hade skaffat barn. Det gav mig ont i magen och gjorde mig förbannad. Det vet jag väl i helvete att väljer man att inte ha barn kommer det alltid att finnas en liten rädsla att jag kommer att ångra mig. Men jag kan ju inte skaffa barn för att jag är rädd att ångra mig!!! Det vore en hemsk anledning att skaffa barn.

  Men tack för att ni avslutade med att säga att man ska tänka efter innan man skaffar barn. Jag tycker att det är bra att fundera varför man vill ha barn, jag kom personligen inte på några bra anledningar och valde därför att inte skaffa barn. Jag ställde mig den frågan tack vare podden ”Heliga Familjen”.

  Tack för en annars jättebra pod, tycker ni tar upp väldigt mycket bra saker.
  Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s