Flawless feminism

Är det bara jag som får typ all min omvärdsinfo från instagram och har mental ohälsa som resultat? Ännu en jättekonstig vecka hos Kvinnohat, ännu ett sammarbete mellan Magnus Betnér och Özz Nöjen, ännu ett deprimerande politiskt steg mot total förintelse som vid det här laget känns mer välkommet än någonsin. Beyoncé är flawless, Hillary kvinnofieras, Trump blir mer och mer lik sitt spirit animal Pogo the Clown, och det slutar ju verkligen aldrig. Groundhog day. Det är såhär jag tänker mig helvetet. En extra trög dag på insta. Men vad är ens alternativet? Facebook?

Missförstå mig rätt. Jag älskar sociala medier. Jag satte fan budgetfolkölen i halsen när jag såg Mia Skäringer gräva fram den gamla alla är snygga på insta och har selfiepinne-spaningen pga är ju så banalt, men en viktig läxa lär hon oss och det är att kitsch von oben alltid kommer att sälja.

mia

Minns ni det där helt sjuka ”poemet” om hur sociala medier får en att missa sitt livs kärlek? Det var exakt samma grej + fräschare då pga hundra år sedan men redan då var det ju jättetöntigt. Sociala medier är omvärlden i din ficka och många i din omvärld har trista liv, men det får man stå ut med när man går ut och frågar folk om dem, vilket man de facto gör när man befinner sig på digitala plattformar där folk delar bilder ur livet.

Och jag vet att alla säger detta men ju mer jag spenderar tid med att stirra på instagramkommentarsfält desto mindre vill jag ena den feministiska kampen. Herregud bort med dem. Bort med folk som typ hyllar snygga flawless kvinnor som extra feministiska pga vadå?? Det är en ball grej att vinna på patriarkatets villkor och sen jobba på att förändra systemet från insidan? Alltså jag orkar inte ens med hur dåligt detta är.

Kan vi inte bara vara ärliga med varann och säga att vi tycker att det är kul när folk är snygga för det är enklare att fokusera på vad de gör då + är gött att vila ögonen på en läcker röv? Ni vet att jag gillar Beyoncé och att jag tycker att hon gör skitgrym aktivism men alltså om vi gör flawless till en styrka innebär det att vi lägger ribban för acceptabel vid den lägstanivån. Och samtidigt så är ju skönhet ett kvinnodrag och att vilja få bekräftelse är ett kvinnodrag och därför kan det hånas helt hänsynslöst medan folk flabbar åt den tokiga instakulturen där ungdomar gör duckface och vad nu folk tror är inne nu för tiden. Kan vi inte bara vara ärliga med varann här också och säga att vi gillar att känna oss överlägsna snygga människor eftersom vi vet att vi aldrig kan slå dem i skönhet så vi tänker inte ens försöka? (Obs, ej Mia Skäringer då)

Jag uppskattar verkligen ärlighet och jag tycker att den här flamsiga icke-analysen von oben går för långt. Den skadar folk. Den skadar mig iom att den gör mig arg.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s