Män som älskar kvinnor men gör dumma enskilda handlingar pga anledning

Sötnosen Lady Dahmer/Natashja är ju supergravid och håller på att ta körkort. Hon är stressad och mår dåligt, fysiskt och mentalt. Därför bloggar hon inte lika mycket, och vi stalkers/vänner får nöja oss med att läsa på instagram. Därför är våra diskussioner ofta på den här nivån.

på toa enligt instagram

Därför (och andra anledningar, tex man är en normal människa) blir man ju rätt så upprörd när man läser följande mitt i flödet.

Christhian

Christhian har numera låst sitt konto eftersom det tydligen inte är så kul när folk kritiserar en på insta. Jävla starkt.

Fina Natashja som är så gravid och skriver om hur hon mår, hur ont hon har, hur hon står i duschen och försöker må bra, hur hon har svårt att gå och vilken ångest hon har. Alltså vad i HELVETE är det för fel på folk??

På riktigt, vad i HELVETE är det för fel på folk??

Jag påminns om det superheta våldtäktsfallet där en far till våldtäktsmannen Brock Turner förklarat att det är hans sons första sexuella våldshandling (som han åkt fast för, obs obs) och att han därför förtjänar ett lätt och luftigt straff. Hallå, hans son har levt i 20 år och begått ett brott under 20 minuter, är det rimligt att straffas med ett halvårs fängelse? Ens första våldtäkt förtjänar en get out of jail eftersom man ju inte kan förväntas fatta att man gör något fel eftersom man ju faktiskt har haft rätt att bete sig så, hela vägen fram till domaren. Varken Brock Turner eller hans pappa verkar fundera nåt särskilt kring mäns våld mot kvinnor utan ser hela fallet som att alkohol gör ungdomar promiskuösa, vilket är ett problem.

Det är såhär våldtäktsmän ser ut, det är såhär våldtäktskulturen ser ut, det är såhär patriarkatet ser ut. Inte som en slusk i en buske, inte som en a-lagare som rapar och tafsar utan som en familjefar som kränker kvinnor och hotar dem med sexuellt våld utan en enda tanke på att han gör något vedervärdigt. I hans värld gör han inget vidrigt, i hans värld är han en schysst, chill snubbe som bara har lite sköj på nätet. I hans värld förtjänar kvinnor som Natashja att man kallar henne äcklig, att man skriver om att slicka hennes fitta, över att man skriver att hon luktar skit. Han har såklart ingen aning om vad hon luktar och har verkligen inte med det att göra. Problemet är inte hennes kroppslukt utan att hon inte försöker göra sig attraktiv för honom, och då förtjänar hon all galla han kan spy över henne, med lite underliggande hot om sexuellt våld så att hon inte glömmer vem som är mannen.

Och vet ni vad som mer är problemet i den här historien? Det är reaktionerna på att detta sker för Natashja. Förlåt att jag är otrevlig mot antagligen dig, läsare, men det är på riktigt fan inte okej att hålla på att skriva typ ”Lol, hans argument är verkligen jättedåliga!” eller ”:) 😀 hahaha som att alla gillar att få oralsex!!!” Jag fattar att det är en enkel strategi att skrocka åt trams för att ta tillbaka makten över en obehaglig situation, men nån jävla måtta får det väl ändå vara? Vi kan väl inte skrocka åt Christhians ”dumma argument”, som att han hade några ”argument” för att kränka Natashja (och andra), trycka ner henne och hota henne med sexuellt våld? Det är så normaliserat att vi nu bemöter det som vi bemöter en diskussion på vilken annan låg nivå som helst, men det är det inte. Det är ingen diskussion, Christhian är inte intresserad av att diskutera, han är intresserad av att utöva makt.

När vi normaliserar sådant här beteende normaliserar vi i förlängningen familjen Turners åsikt att män inte bör få ”hela sina liv förstörda” på grund av ”en dum grej de gjorde på fyllan”, även om den ”dumma grejen” är att de våldtagit någon på ett fruktansvärt och brutalt sätt. Vi ser den vita medelklassatleten som person och våldtäktsoffret som någon som borde bjussa på att vara lite schysst eftersom han ju inte tänkte igenom detta ordentligt. Vi ser Christhian som någon som tydligen kommer med argument (om än dåliga) och lever i tron att alla gillar oralsex, och det är hans brott. Christhians brott är tydligen att hans argument är dåliga och han generaliserar kring kvinnors sexuella preferenser, inte att han är ett uttryck för mäns våld och förtryck mot kvinnor. Vi är så vana vid att se det att vi hellre hånar uttrycket än chockeras över det motbjudande bakomliggande hotet. Han är så van att se det att han själv inte reagerar på det. Han ser sig som en man som älskar kvinnor. Hur jävla läskigt är det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s