Kvinnosex

Jag läste häromdagen någonstans att definitionen av kvinnoskap är överlevnad. Jag tänker mycket på det nu när jag ser tillbaka på mitt liv, vad kvinnor gör för att överleva. Vi förhåller oss till oss själva, till män och till varandra utifrån underförstådda hot från män och samtidigt skall man låtsas som ingenting och leva ett fullt liv. Häromdagen hos frissan talade vi om rädsla för överfallsvåldtäkter, istället för att tala om vädret eller hur svårt det är att komma upp om morgonen som gemensam erfarenhet.

Appropå delade erfarenheter; när jag har talat med väninnor om deras sexliv (själv har jag ju kollegor som sporadiskt läser bloggen och vägrar därför att erkänna något sexuellt) dyker en grej upp rätt ofta. Kvinnor som inte känner fysisk njutning vid penetrerande sex. De känner sig kanske tillfredsställda och slipper känna sig sexuellt frustrerade efteråt, kanske känner de sig sedda eller bekräftade, både att de är attraktiva men också att de erkänns som kvinnor.Men de njuter oftast inte. Vuxna kvinnor.

För ett par år sedan var det ju en rätt stor diskussion med sovsex, alltså huruvida det alltid är fel att ligga med någon som sover. Folk flockades för att nyansera debatten, jaaa-aaa då för i relationer kan man ha outtalat samtycke förklarade alla, inklusive jag själv. Det slog mig inte då hur genuint bisarrt det är att detta är en grej. Män älskar inte med kvinnor, de onanerar i dem och det spelar egentligen ingen roll om de känner njutning eller inte så länge som de agerar rätt.

Män påstår att de älskar sexuella kvinnor, älskar att ge kvinnor njutning, men jag tror att det snarare är så att män älskar tanken på en sexuell kvinna som når orgasm utan någon ansträngning från hans sida, som en ren bekräftelse på hans egen manlighet. Jag jämför det med män som säger att de vill ha en kvinna med humor men menar att han vill ha en kvinna som skrattar åt hans skämt. En krävande kvinna innebär att sex förpliktigar vilket ju måste vara otrevligt för män i och med att sex annars är deras hemmaplan där de själva sätter reglerna och samhället agerar milt överseende domare.

I film reagerar kvinnor ofta enligt rätt tydliga regler. Först neuros eller hysteri vilket följs av att kvinnan klär av sig sin kvinnlighet genom att klä sig i osmickrande kläder eller klippa av sig håret, alternativt genom att vampa ut totalt som en köttätande orkidé. Våldtäkten är bunden till kvinnoskapet och överlevnad är målet.

Det är synd att tv-serien TOP OF THE LAKE blev så himla dålig på slutet, annars hade det varit en annan rolig aspekt till det hela.

Annonser

4 thoughts on “Kvinnosex

  1. ”Män påstår att de älskar sexuella kvinnor, älskar att ge kvinnor njutning, men jag tror att det snarare är så att män älskar tanken på en sexuell kvinna som når orgasm utan någon ansträngning från hans sida, som en ren bekräftelse på hans egen manlighet. Jag jämför det med män som säger att de vill ha en kvinna med humor men menar att han vill ha en kvinna som skrattar åt hans skämt. En krävande kvinna innebär att sex förpliktigar vilket ju måste vara otrevligt för män i och med att sex annars är deras hemmaplan där de själva sätter reglerna och samhället agerar milt överseende domare.”

    Bäst!!

    Angående slutet på Top of the Lake, vill du utveckla vad du tyckte var dåligt? Jag blev chockad och mådde illa men upplösningen passade in i min pessimistiska världsbild om man säger så.

  2. Att så många kvinnor inte upplever någon njutning vid penetrerande sex kan säkert ha ett samband med att mannen ofta är den aktiva och drivande, den som bestämmer tempo, ställning och intensitet i samlaget. Lägg dessutom till att mannen ofta är den som tar initiativet till sex överhuvudtaget, ibland till och med tjatar till sig sex och därför sannolikt ofta är kåtare än kvinnan när sexet påbörjas. Även bland de kvinnor som faktiskt kan få orgasm ”bara ” av penetrerande sex är det ofta en förutsättning att vara ordentligt våt, för mig tillexempel känns penetrationen inte mer njutbar än att sätta in en menskopp om jag ”bara” är lite småkåt och fuktig . Är jag ordentligt kåt är det något helt annat.

    Jag vet att den vaginala orgasmen ofta ses som en patriarkal myt inom feministiska kretsar men jag kan inte se det feministiska i att förneka en typ av njutning väldigt många kvinnor faktiskt upplever. Vore det enbart en patriarkal myt förklarar det inte att så många kvinnor använder sexleksaker med penetrerande funktion när de är ensamma eller att så så många kvinnor som har sex med kvinnor njuter av penetrerande inslag i sexet. Det kan till och med vara lättare att uppnå njutning av penrtration på egen hand eller tillsammans med andra kvinnor än med en man, säkert för att penetrationen då sker mer på kvinnans villkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s