Gamla trötta diskussioner

Kommer ni ihåg när Fittstim kom och det var nytt och fräscht, och folk hade en åsikt om Linda Skugge? Det är ju uråldrigt nu, men då var det lika aktuellt och relevant som typ God Ton-diskussionen skulle vara sedan, eller göra feminism, eller intersektionalitet (OBS, självklart ständigt aktuellt men minns när detta var typ nytt). Därför blir jag alltid mest förvirrad när jag typ hör att sverigedemokrater och snubbar (SS) vill driva feministisk kamp mot mörkhyade män och missar förtryck från vita. Jag menar, det är så grundläggande? Vi gjorde ju allt detta för flera år sedan, till och med jag har greppat hela den grejen. Kan de inte bara läsa i arkivet?

Kommer ni ihåg den gamla bilden av en mörkhyad kvinna med famnen full av gevär och koranen som såg jättefarlig ut, och bredvid den bilden var en bild av en sån där järnhård amerikansk arier (i famnen: en bibel, en k-pist) som lika gärna kan bo i ett fint område i Wisconsin som ute i vildmarken och invänta tredje världskriget?

Alla vita ba ooooh, bra analys, muslimen ser ju farlig ut för hon är De Andra medan vi avdramatiserat samma bild om det är något vi känner igen. Det är ju bara Amanda, hon bara är sån.

 

Jaja, jag hittade den snabbt. Varsågod för syntolkning iaf.

Exakt samma grej är det med de här diskussionerna om sexuellt våld. Män överallt är helt förvånade att tjejer blir tafsade på: Va? Näe, menar du det? Oj, det är ju inte bra, men det är bara ett ruttet äpple, och hade jag sett det hade jag minsann sagt åt den sk ”mannen” att sluta. Helt oförstående att de själva utfört äcklandet (chanserna är rätt goda) eller sett äcklandet (jag är helt säker) utan att reagera. Det är för vanligt. Det syns inte, för det är vårat och därför avdramatiserat.

Bibeln är rätt knäpp. Kristendomen rätt knäpp. Hela tanken på att äta människokött och dricka blod är knäppt. Människooffer, knäppt. Men det är ju inte knäppt eftersom alla liksom fattar. Man fattar att kristna inte äter människokött, man fattar att killen inte är ett äckel bara för att han följer samhällets regler kring hur man beter sig, man fattar grejen. När man säger att kristna samlas och dricker blod låter det knäppt, men man vet att det inte är så knäppt.

När man säger att killar i grupp systematiskt tar sig rätten att bestämma över kvinnors kroppar och visar detta genom att ta på dem mot kvinnors vilja låter det knäppt, men alla vet att det är inte så knäppt. Killen på dansgolvet som juckar på en fast man ser bekymrad och generad ut, killen som tar en på brösten, en hand på rumpan, flin, kommentarer…. när det händer är det inte någon dramatisk grej, för alla liksom fattar grejen. Det behöver inte vara en skrikande ungmö som behöver räddas, det kan vara en tjej på krogen, hon kanske inte skriker, hon kanske bara ler generat för att inte vara oartig och försöker ge sig iväg därifrån. Kanske är hon rädd att bli nedslagen, kanske är hon blasé.

Det är så sjukt att man fortfarande talar om mäns och kvinnors relationer som en valfråga. Som att det finns schyssta killar och dumma killar, och de dumma killarna upprätthåller patriarkatet och kvinnor låter dem. Kvinnor låter män göra mindre i relationer, därför är patriarkatet kvinnors fel. Kvinnor låter män ta hand om barnen mindre, därför är det kvinnors fel att kvinnor blir utbrända. Kvinnor stannar i relationer där män slår dem. Kvinnor har manliga vänner som tar dem på brösten. Kvinnor bara väljer att råka omge sig av oändliga antal skitstövlar som utnyttjar dem och behandlar dem illa, och om de bara umgicks med schyssta Anders istället hade det inte funnits några samhällsproblem alls för alla problem handlar om val.

Jävla konstigt att män väljer att bete sig såhär mot människor de älskar. Det är nästan som att det fanns ett system uppbyggt på strukturer av kvinnohat som är så naturliga att vi inte ens kan se dem längre. Hoppas män väljer att ändra på detta snart, men det är väl mycket begärt när männen liksom fattat grejen kring kvinnohat och vet att det inte är så farligt, det är bara lite sköj.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s