Till Lolly, Västerås en sen höstdag

Lady Dahmer skriver om fars dag och alla som valt rätt pappa till sina barn slår knup på trosorna för att hinna förklara att det minsann finns jättesnälla män där ute. Jättesnälla män som är 50% man, 50% ansvar, 50% fett och 100% förälder. Plus att det finns ju faktiskt tjejer som är jättedåliga föräldrar, det har inget med kön att göra. Sluta dra alla över en kant, Natashja!

Seriöst. Att folk orkar.

Titta på den här bilden.

En feminazist tycker att det är en grupp människor som tillsammans bokstaverar ut SEX ISM i stora, anklagande bokstäver, men det är inte sant. Titta bara igen:

Skärmklipp

De är en grupp individer. Det finns inget mönster här, bara individer och val.

Kolla var schysst den där snubben är. Han stör väl ingen, varför skulle han vara en dålig förälder? Han bara står där och råkar vara del av en större bild, men som människa är han skitschysst. Han älskar sina barn, han hämtar på förskolan varannan dag, han tog 40% av föräldraledigheten, han är 100% förälder och firas med all rätta på Fars Dag.Anledningen till att han gör mindre i hemmet är inte för att han är man utan för att han bara inte ser när det behövs städas, anledningen till att han inte tog 50% av föräldraledigheten är inte för att han är man utan för att det var bäst för hans familj. Det kom han och frugan fram till tillsammans, och då är det väl inte ett strukturellt problem? Nä, trodde inte det. Anledningen till att han ser sig som bättre förälder är inte för att han inte känner samma krav eftersom han är man, utan för att han har en klarare bild av verkligheten, som människa. Anledningen till att han inte gör samma känslomässiga arbete i relationen eller pysslar lika mycket i hemmet är inte för att han är man, utan för att han som individ bara råkar vara sämre på detta än hans kvinnliga partner, som bara råkar vara bättre.

Anledningen till sexism är inte skillnad mellan könen utan att vi som individer väljer fel, säger idioten. Anledningen till att män på samhällsnivå utför mindre arbete i hemmet är för att kvinnor väljer fel. Anledningen till att män strukturellt tar mindre ansvar för barnen är för att kvinnor väljer fel. Herregud, det är väl bara att välja rätt så förändras alla samhällsstrukturer, för egentligen är vi ju bara människor.

Vad är det för grotesk försvarsmekanism som gör att man ser på en samhällsstruktur och tänker ”Oj, gud vad dumt att offren för den här strukturen valde fel”? Vi lever inte i ett jämställt samhälle, våra kön spelar in, redan från livmodern drillas i att könet spelar roll och lär oss vad detta innebär. Självklart kommer det att spela in i våra relationer.

I somras hörde jag ett gäng åttaåriga killar springa efter en jämnårig tjej och kalla henne för en fet fitta, men nu skall vi inte dra alla de här individerna över en cunt. De kunde precis lika gärna sprungit efter en pojke och kallat honom fitta, för det könsordet är ju nedsättande för alla. Om vi fokuserar på det och tänker ett steg kort slipper vi ju förändra ett jävla skit, alla bara väljer att delta i ett samhälle där man väljer att bli förtryckt på strukturell nivå. Hurra, äntligen har jag makten! Nu skall jag bara hitta en individ som inte är uppfostrad i sexismen så vi kan ha jämställd relation där vi råkat välja olika.

Det finns ett grundläggande problem när vi talar om val. Problemet är att våra val inte är ogrundade. Illustreras som nedan:

choice feminism 1 (final)

choice feminism 2 (final)

choice feminism 3 (final)

choice feminism 4 (final)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s