Föräldraskapet, liggandet och ansvaret

Okej ni vet anledningarna till att sexköp skall vara lagligt, moraliskt riktigt, en mänsklig rättighet osv? Alltså, att det faktiskt finns jättefula män som är så ensamma att det enda valet de har är att antingen krama en hora eller lägga in huvudet i gasugnen, eller att det finns män som har funktionsnedsättningar som aldrig skulle ligga annars, eller att vissa aldrig har fått ligga och mår jättejättedåligt av detta för de är 30 bast och kan inte närma sig kvinnor pga svendomen? Nu sitter jag inte med häcken full av statistik, men det känns ju lite som att dessa anledningar är försvinnande små jämfört med anledningen att man tycker att det är ballt att köpa en hora, att man är kåt och vill köpa en hora, man är full och tänker att det är ju en bra idé att köpa en hora osv. Men det är ju klart att det skall fokuseras på exakt de extrema fåtalet män där valet ligger mellan att köpa en hora eller leva ett totalt värdelöst liv/ta livet av sig.

Nyanserad prostituerad

Nyanserad prostituerad

Jag tror att lite samma fenomen finns när man diskuterar huruvida män minsann inte väljer att göra någon med barn. Igen, häcken är tom, men det känns ju som att det är långt mycket vanligare att män slarvar med skyddet, struntar i skyddet, antar att kvinnan skyddar sig alternativ skiter i allt och utgår från att tjejen gör abort, än exempel som tas upp gång efter annan. Men om nu killen och tjejen varit i en skitlång relation, de har det jättebra, och så blir tjejen bara tokknäpp och bestämmer sig för att sluta ta p-piller och petar hål på kondomen, DÅ är det ju inget val för killen huruvida han gör någon med barn! Han är lurad! Män har ingen makt över huruvida de gör någon med barn eller inte, det är SKITVANLIGT att män inte har någon makt!

Alltså förlåt, men vet ni vad som egentligen är skitvanligt? Att tjejer får ansvar för att inte bli med barn, alternativt får bära allt ansvar när hon blir det. Denna ”klassiker”, att tjejer är barntrånande Terminators som inte går att hejda när hon väl vittrat sperma, där killarna är oskyldiga offer som desperad försöker hindra penetrering och ejakulering i kvinnors underliv, den är ju rätt fjantig. Måste vi verkligen hålla på med den ”nyanseringen” istället för att bara nyansera verkligheten, att män får vara oskyddade madrasser till höger och vänster utan att ta ansvar för sin sperma? Att göra ett barn utan att ha haft avsikten är inte detsamma som att bli förälder mot sin vilja. Männen är inte de som far mest illa ut när det gäller föräldraskapet, liggandet och ansvaret.

Skärmklipp

Nyansering av ansvarsdelning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s