Är du en skitstövel är du en skitstövel

Jag är väldigt trött dessa dagar. Jag är trött, sur och otrevlig att ha att göra med. Så jag skall kalla en spade en spade och säga som det är i det här jävla landet: är du en skitstövel är du en skitstövel även om du tycker att du är roligt. Inte nog med att du fortfarande är en skitstövel, du är dessutom antagligen en jääävligt tråkig skitstövel.

Det kan väl inte ha undgått någon att kanal 6 är totalt värdelöst. Sexan har tydligen ett ganska vinnande koncept i att sälja tråkig tv till sköna snubbar som kan sitta efter skolan och fnissa åt hur elak Peter Griffin är mot Meg, höhöhö, för det är så tabu och roligt att vara elak.

Det här med att få tillåtelse att skämta om allting: är inte det ganska barnsligt? Sedan när blev det ansett en valid anledning att bete sig som en jävla skitstövel om man gjorde det för att man tyckte att det var roligt? Jag tycker det är så himla spännande när vi gång efter annan släpper skitstövelkommentarer om det är så att den som kläckt ur sig skiten gjort så i hoppet att få andra att skratta åt hur elak hen är. Ta skitstöveln Zlatan med sin unkna kommentar om när sveriges fotbollslandslag blev utsatt för diskriminering, om att de kunde få en cykel med hans autograf så blev allt bra igen: vad det någon som trodde att Zlatan naivt försökte rätta till en situation och göra den rättvis? Givetvis försökte han vara rolig, det fattade ju alla, men det gör ju inte kommentaren mindre unken.

Allvarligt talat, varför är det okej att kräkas massa sexistisk, homofobisk, transfobisk eller rasistisk skit och sedan bli indignerad när någon ifrågasätter tramset? Självklart censurerar sexan sin humor, det är därför de inte drar skämt om barnvåldtäkter eller folkmord. ”Men det är annorlunda, det hade inte varit roligt!” Låt oss ha i åtanke att det är ”2 1/2 men” vi talar om här, en serie så skamlöst ickeroligt att ickeroligheten är fucking fetisherad. Man badar i hur ickeroliga alla är, man gurglar i uppenbart trista skämt och obekvämt tråkiga människor. Man uppmuntras att skratta åt situationer i stil med ”en man kommer på en tjej med att byta om, stammar och vill inte sluta titta på hennes bröst” eller ”en kvinna vill binda sig men mannen är inte säker på om han är redo, mannen gör tvivlande ansiktsuttryck” – skämt som uppenbarligen inte är roliga första gången, och knappast hundrafemtiotusende gången man ser dem. ”Men varför tittar så många då?” För att Charlie Sheen är/var med, plus att det vimlar av onanimaterial i form av spinkiga amerikanskor i bikini. Det är roligare att se en hund drunkna i bensin.

Att vägra att acceptera att man sårat människor med ett klumpigt skämt är att bete sig som en barnunge. Bara ett barn tjurar och puttrar om censur eller fascism när hen blir påkommen med att bete sig opassande. Vi snackar inte om frigörande, roligt-för-att-det-är-sant stand up-komedi som häcklar de härskande och samhället omkring oss, vi snackar om skämt som pissar på de som redan ligger, som skiter på en utsatt folkgrupp. Kom. I. Gen.

Hittade ingen rolig bild att illustrera med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s