Justine är inte skyldig till våldtäkter

Brunheten bloggar om porr och BDSM i relation till våldtäkt och jag är oroad över vad jag läser. Jag odiggar attityden, och jag odiggar att flera andra verkar digga den.

Det finns tusen och en våldtäktsdomar som bekräftar ett snedvridet samhälle, och alla är vi rasande över verkligheten. Med rätta. Det är ett sjukt samhälle, där folk blir mer arga över att eventuellt behöva säkerställa att ens sexpartner faktiskt vill ha sex, än de blir över att folk har sex med andra utan medgivande utan några att några konsekvenser följer. Det är ett sjukt samhälle där man undrar huruvida människor kanske missförstod ett nej till ett ja om sexdeltagaren sagt ja till andra, i andra situationer. Brunheten skriver:

”Vi kan inte säga att ” DET FINNS faktiskt kvinnor som gillar att bli påsatta av 9 killar inklusive glasflaska så att det börjar blöda lite” för nej, ärligt talat, det FINNS DET INTE. Och OM det finns kvinnor som SÄGER att de njuter av dylikt, så är det något som är FEL med de kvinnorna. Kanske vill de bli omtyckta. Av killarna. Kanske blev de våldtagna som barn. Int i fan vet jag. Men det FINNS gränser.”

Det här är inget som Brunheten på något sätt är ensam om att tycka och tänka. Kvinnors sexualitet är ett oft debatterat ämne, och inte sällan från vinkeln ”vad vill kvinnor egentligen?” Medan det verkar allmänt accepterat att män vill allt de gör i sänghalmen är frågan ständigt hur kvinnors sexualitet ser ut. För att hårddra det kan man referera till diskussionerna varför kvinnor överhuvudtaget får orgasm, då det inte är viktigt för artens fortlevnad. Varför vill kvinnor ligga? Frågan varför män vill ligga med nio kvinnor och en flaska är en fråga som klingar ohörd och totalt oviktig för diskussionen våldtäkter, förutom att det illustrerar en ganska fin poäng: Kvinnors sexualitet är ifrågasatt, mäns sexualitet accepteras. Kvinnor skall ha en anledning till att ligga, men behöver bara ett tillfälle. Madonna-Hora, med andra ord.

Personligen tycker jag att Brunheten tar upp många intressanta aspekter som är i allra högsta grad relevanta för diskussionen våldtäktssamhälle och våldtäkt. Varför bryr vi oss om att diskutera huruvida det finns kvinnor som älskar att ha gruppsex, älskar att ha förnedrande sex, i en diskussion som handlar om att just denna kvinna inte gav medgivande till den sexuella akten? Är vi så totalt blåsta att vi tror att en kvinnas ja, en kvinnas känslor i en viss situation, kan tala för alla kvinnors känslor i alla situationer? Varför skall vi ”nyansera” en ”debatt” om huruvida en kvinna gav medgivande (det gjorde hon inte) med argumentet att andra kvinnor gett medgivande i andra, liknande situationer? Det är totalt irrelevant för en situation i vilken en kvinna blivit våldtagen, huruvida det finns kvinnor som skulle uppskattat liknande sex i andra situationer.

När england attackerades av tyskarna 1944 blev resultatet inte bara en påverkan på människors liv under solen, utan också när solen gått ner. John Sutcliffe var en av de som slogs mot tyskarna och som sedan levde hela sitt liv besatt av gummi, läder och gasmasker. Resultatet blev (när han väl vågat komma ut som gasmaskfetishist) hans legendariska tidning ATOMAGE, som sålde lika bra i tyskland som i england, eftersom tysklands uniformer var en delad erfarenhet – en hel generation unga män växte upp med gasmasken som en symbol för det mest sexuellt laddade plagget i världen, och tidningen dog tillsammans med de läsare som mindes krigstidens fasa. Det som inte dödar dig kommer så småning om att göra dig kåt. Givetvis innebär detta inte att alla som tänder på dominanssex gör det för att hantera ett trauma, men de som upplever trauman hanterar sina erfarenheter sexuellt, eller har sin sexualitet påverkad. Innebär detta att dominanssex i sig är något dåligt? Givetvis inte! Att kräva att någons sexliv skall vara vanilla för att kunna anses sund och normal är att bete sig som den värsta fascist, för att dramatisera saker fullkomligt. Givetvis är det osunt att tvinga sig på andra människor, men att tro att BDSM är något annat än sexuella samspel med medgivande är, i mina ögon, att leta efter lösningen på ett komplext problem på samma gamla vanliga sätt – människor som anses ha avvikande sexuell aptit får alltid skulden för allt. Bögarnas fel, horornas fel, de promiskuösas fel, pornografernas fel…  Att vår erotika speglar vår samtid och våra perversioner är inte något underligt, men att ge erotika och glatt älskande i icke-vanillarelationer skulden för våldtäkter, det är en miss i mina ögon.

I mina ögon är det hela mycket enkelt: samhället anser att det är okej att straffa kvinnor genom sex. Samhället anser att det är okej för män (och i vissa fall kvinnor) att ha sex med folk utan deras samtycke. Det är ledsamt, men så är det. Att däremot lägga skulden på människor som har sex med medgivande, glada partners, det är något helt annat. Vi måste förändra samhällets syn på sexualitet, men vi kan inte göra det genom att förtrycka människors medgivande, lustfulla sexuella upplevelser. ”Men är det lustfyllt att vilja utöva smärta?! Är det sunt?!” Alltså, ja det är helt okej, om man gillar sådant och utövar det tillsammans med folk som också gillar det. Är det verkligen BDSM-scenen som gör att folk är ute och våldtar, eller är det mäns känsla av rättighet till kvinnors kroppar?

För den intresserade rekommenderar Lisa THE STAR OF DAVID – HUNTING FOR BEAUTIFUL GIRLS som inkluderar ämnena sadism, masochism, nazism och erotisism och dessutom är jäkla underhållande.

Annonser

5 thoughts on “Justine är inte skyldig till våldtäkter

 1. Håller inte heller med Jenny i denna fråga och har tänkt bemöta den men har inte hunnit. Blev också väldigt förvånad över hur mycket medhåll som fanns i kommentarsfältet. Jag fattar över huvud taget inte vad BDSM har med våldtäkt att göra?

  Jag har valt att inte skriva om mitt sexliv i bloggen men nu kanske det är dags trots allt? För det bästa jag vet är ”halsmandelsex” och jepp, jag har blött efter att ha haft sjuuuukt bra sex! Är jag lite rubbad? Ja, kanske… jag kan lätt teoretisera kring och se hur patriarkatet påverkar mitt sexliv men det är det någonting jag vägrar problematisera så är det mitt sexliv. jag hade asdåligt sex i över tio år innan jag hittade min grej så nu tänker jag bara njuta.

 2. Jenny har uppenbarligen ingen jävla aning om vad bdsm innebär, så hon kan ju fortsätta ha sitt ”normala” sex och hålla tyst om saken. Och alla de som hejar på… Jag orkar inte. Det där var det värsta blogginlägg jag läst på länge.

 3. Blev faktiskt illa berörd av Jennys inlägg. BDSM-intresserade får utstå väldigt mycket hån och ifrågasättande som det är. Som te.x Outsiders, då det framställs som något avvikande och folk sitter och skrattar åt denna underhållning.
  Dessutom var det inte alltför längesedan det avskrevs som psykisk sjukdom.
  Vet även att på 90-talet i en närliggande stad startade en BDSM-förening upp. Medlemmarna blev outade och äggkastades på stan. Fullkomligt vidrigt att det fortfarande ifrågasätts som det gör. Vet många som ser sitt BDSM-intresse som något skamligt och fult på grund av omgivningens fördomar kring det.

  Vill avsluta med att ja, jag är kvinna, fantiserar om våldtäkter och håller på med rapeplay. Och det är normalt oavsett vad någon annan säger. Jag vägrar känna skam.

  Ursäkta rörigt inlägg, upprörd över att den här typen av attityder fortfarande finns kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s