Rättvisa och analys i samhället

Något jag stöter på ganska ofta i diverse kommentarsfält är arga män som verkligen verkligen vill att allt skall vara rättvist. Låt mig ta en handfull exempel:

  • Men juridisk abort gör det mer rättvist, då kan ju både mannen och kvinnan göra abort. Okej att det är jobbigt att göra abort, men det kan ju vara jobbigt för män också, så det är bara rättvist.
  • Fast kvinnohat och manshat är ju bägge två hat mot människor, så klart det skall behandlas likadant. Det är bara rättvist.
  • Män har också press på sig att vara snygga och får också kommentarer om sitt utseende. Det är bara rättvist att tjejer också har det så.
  • Våldtäkt är ju värre än mord, så det är bara rättvist att det skall vara svårare att bevisa.
  • Feminister är jättedumma mot män och kallar oss jättedumma saker, klart man måste få svara med samma mynt.

Oftast är det män som drar sådana kommentarer – långt ifrån alltid, men oftast, åtminstone när jag läser dem. Gärna framställda som en direkt, självklar sanning – rätt skall vara rätt, rättvisa är bra, klarar du inte av rättvisa när den vänds mot dig? Nå, med tanke på hur analytiska och logiska män nu skall vara är det intressant att se hur många diskuterande män som inte bryr sig om att tänka längre än ”en abort kan vara jobbig för män också”. Inte för att raljera mot hela manssläktet iom dessa idioter, men det är så löjligt med hela konceptet. ”Åh, titta på mig, känslokall debattör som kan peka ut orättvisor som drabbar kvinnor”, utan att bry sig om att titta på sammanhang. Hur ser världen egentligen ut?

Behövs feminismen idag? Tänk så långt vi har kommit, vi har fått rätten att äga egendom, rätten att vara myndiga, rätten att bestämma över huruvida vi vill ligga med våra makar, rätten att bestämma huruvida vi genomgår en abort, rätten att bedriva handel, rätten att arbeta, rätten att studera, rätt att ärva, rätt att inte bli agade av våra män, rätt att tjäna lika mycket som en man. Varför har vi fått alla dessa rättigheter, rättigheter som vi tar för givet som självklarheter idag? Har vi fått dem för att smarta män bestämde sig för att det var rätt att lagstadga att de inte skall slå sina fruar? Nej! Vi har fått dem för att kvinnor har kämpat som jävla djur. ”Höhö, feminister är jävla djur, ni är kossor!”, säger nu en svettig idiot och bevisar därmed att hela tanken med att vi på något sätt skulle vara framme är trams. Vi lever inte i ett jämlikt samhälle och att därför utgå ifrån att kvinnor skall bete sig som om de hade samma makt som män.

Kvinnor får hur mycket skit som helst som män inte får. Exempel på exempel framvisas, kvinnor som blir näthatade (”Män blir också näthatade!”) och systematiskt tystade av ingen anledning alls (”Öh…. män också…. ibland…”) med hot om våldtäkter och mord och hav av våldshot mot både de själva och deras barn (”Hm….”). Är det då rimligt att kvinnor, som måste kämpa hårdare än män för att bli tagna på allvar, skall vara lika kyliga och lugna som männen som diskuterar i självklarheten att han kommer att bli tagen på allvar, att läsaren kommer anstränga sig för att förstå hans poäng och läsa den med välvillig blick? Vi har en tradition att vara vänligare inställd till män – självklart kommer då kvinnor som diskuterar att vara mer frustrerade än en man. Åtminstone tills mannen blir arg och hotar att steka sin debattpartners bröst i smör. ”Men det är inte alls många, gud vad du överdriver!” Nej, jag gör faktiskt inte det. Att tysta kvinnor är mer än en trend, det är ett fucking måste i samhället, antingen genom hot eller förlöjning. Åh, jag hatar feminismen eftersom tjejerna är så fula, du är bara avundsjuk, ingen vill ha dig, du behöver bara lite kuk. Något som mina debatterande herrar känner igen? Är det argument han själv får möta, måhända?

Att låtsas som om en juridisk abort skulle vara rättvis då bägge parterna kan bestämma över huruvida de skall bli föräldrar är en rar tanke. Som om män och kvinnor träffas, tar ett gemensamt beslut om och hur de skall ligga, gemensamt skyddar sig, att det är så samhället ser på sex. Givetvis inte. Samhället ser på sex som något som mannen vinner eller får av kvinnan, och att ansvaret på eventuell befruktning ligger på kvinnan, dels eftersom det är hon som blir med barn och därför har mer att förlora och därigenom borde veta bättre, dels för att mannen inte kan tänka klart när penis är erekt. Ansvaret ligger idag på kvinnan, och vad gör männen? De gnäller över att kondomer är jobbiga och osexiga och att det alltså inte finns något alternativ än att rida barbacka mot orgasmen, stackare.

Vi måste sätta saker och ting i sitt sammanhang. Att låtsas som om män och kvinnor har det jämlikt är idiotiskt. Att driva mansfrågor och gnälla över hur feminismen gör det så svårt att vara man…. det är bara trams. Att du har det svårare än när du kunde lagligen aga din fru, att någon kallar dig äcklig när du äcklar dig på nätet, det är inte att feminismen gått för långt.

OBS!

En spännande diskussion om känslosamma, ev hyseriska kvinnor finns i burgschkis kommentarsfält.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s