Män som lurar kvinnor att bli gravida

För ett par dagar sedan hade jag en diskussion med någon i mitt inlägg om juridisk abort. Diskussionen spårade ganska snabbt ur och personen levererade följande guldkorn som inte alls tyder som mycket illa dold agg mot kvinnosläktet:

Detta skulle ju innebära att män och kvinnor kan mötas som människor på lika villkor. där inte någon bestämmer vem som är skyldigast för att ha slarvat med skydd, jag tror folk skulle få bättre relationer om det inte fanns hållhakar, mår illa när jag tänker på alla störda kvinnor som bestämmer sig för barn när den framgångsrike mannen tröttnat på den livlösa personligheten, var helt överens istället om att skaffa barn, om inte se till att din ekonomi går ihop. Blir en kvinna trots allt gravid trots vårat informationssamhälle så tycker jag dock man kan göra abort, sen får man utreda kvinnan eftersom hon måste vara störd eller ha någon funktionsnedsättning, det finns inga ursäkter för abort om man är normalbegåvad.

Jag tycker att det är så himla spännande detta med mansaktivism eftersom den faktiskt allt som oftast slutar med sådana här tirader om aktivisten blir ifrågasatt. Personen verkar inte alls se en motsättning att först mena att en juridisk abort ser till att att bägge sexarna är lika mycket ansvariga för skydd och att sedan mena att kvinnan sedan luras och blir smyggravid bakom hans rygg för att tjäna pengar på honom, alternativt att hon är för dum för att skydda sig. Var är mannen i det här resonemanget? Jo, han möter kvinnan som människa, som en människa till en annan människa, helt lönslöst – och klart han måste skydda sig men det är ändå mer hennes fel att hon blir med barn och hon måste vara ”störd eller ha någon funktionsnedsättning” om hon blir gravid utan att vilja det. Den stackars noble mannen har alltså blivit lurad att ligga med antingen en gold digger (att ha barn i Sverige är verkligen en branch som fler bör upptäcka, avkastningen är enorm) eller också blivit lurad av en person att hon har en intelligensnivå som kan anses normal, medan hon egentligen har en intellektuell funktionsnedsättning.

Givetvis är inte alla mansaktivister lika idiotiska som denna, men det var för bra för att skippa ha som illustration.

"When you look at biology — when you look at the natural world — the roles of a male and a female in society and in other animals, the male typically is the dominant role."

I år förändras föräldrapenningen något. Det är ingen större förändring (man får sina föräldrapenningdagar uppdelade på olika nivåer från början) men det ger ändå anledning för ilskna diskussioner huruvida det är fascism att tvinga pappor att ta ut 60 föräldrapenningdagar. Mammor klagar över att de inte tillåts vara hemma så länge som de skulle velat, pappor klagar över att de inte kan ge sin kvinna alla möjligheter att vara hemma med barnen, och ingen verkar bry sig ett jota att kvinnor också har 60 reserverade dagar. Varför har inte kvinnor såpass viktiga arbeten att de måste återgå, så som män gör? Jo, för att kvinnor är en osäker investering som arbetare. Inte nog med att vi uppfattas som känslosammare, mer osammanhängande, mindre kompetenta och mer kroppsliga, vi tar även ut mer föräldrapenning och sjukdagar med barnet. Varför? En idiot hade väl sagt att det bara är så att kvinnor hellre vill vara hemma med sina barn. Sanningen är lika lite att kvinnor bara väljer sämre betalda jobb, väljer förhållanden där de blir slagna, som att de väljer att vara hemma (även obetalt) med barnen. Det liksom bara blir så. Resultat: lägre löner, lägre pensioner, karriärkvinnor som ses som vandrande, pulserande äggstockar medan män är professionella arbetare. Även om en man blir förälder påverkar det inte hans arbete vilket är helt normalt, medan kvinnor skuldbeläggs för att de sätter arbetet framför barnen och återgår i tjänst efter en kortare föräldraledighet. Barn behöver bägge sina föräldrar, men bara när vi pratar om rättigheter snarare än skyldigheter.

Vad är då dilemmat här? Varför blir barnen alltid kvinnors ansvar? Att man gör någon gravid är knappast något man blir lurad till – en man har lika mycket ansvar för sin sperma som jag har över mina ägg, och om man lever i den illusionen att alla kvinnor som blir gravida gör det för att tjäna pengar vill jag gärna smaka lite av de hallucinogena och fördummande droger personen brukat, tackar som frågar. Det måste vara skönt att leva i en värld där man tror att anledningen till typ alla graviditeter är för att folk vet vad de håller på med och tjänar skitbra med pengar på de små liven efteråt. Alla har väl hört historien om den där tjejen som ville behålla sin man och blev gravid mot hans vilja (en modern myt i stil med Det Arga Exet som skrek Våldtäkt), men vi har också alla hört historier om män som inte dragit ut i tid, haft sex med någon utan dess medgivande, vägrat använda kondom…. eller helt enkelt bara var med på det hela och i stundens hetta haft barnalstrande sex med en svettig axelryckning. Om vi skall börja räkna fall för fall vem som mest blir gravid/gör någon gravid på ett skitstövligt sätt tycker jag att det är idioti att börja kasta första stenen som man. Du står i ett glashus.

Självklart kan jag sympatisera med en individ som t.ex. fått sin sperma stulen av en skogstokig flickvän. Självklart. Däremot vägrar jag att acceptera och diskutera samhällsproblemet ”kvinnor som blir med barn i smyg för att hämnas/whatever” eftersom jag ser det som en icke-fråga. Hur ofta hör du klagomål om samhällsproblemet ”män som lurar kvinnor att bli gravida för att binda dem vid spisen”? Hur ofta används det scenariot som ett faktiskt argument för eller emot lagar i stil med rätten till juridisk abort?

Du, man, har ansvar för vad du lägger din sperma. Du är lika dum som hon om du har oskyddat barnalstrande sex när du inte vill ha barn. Är du man och har barn med en kvinna har du alltid exakt lika stort ansvar som förälder som hon har. Alltid. Så himla enkelt koncept, så extremt svårt för typ alla att greppa i köttvärlden.

Annonser

3 thoughts on “Män som lurar kvinnor att bli gravida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s