Jag hatar mode

Jag äger ett par byxor som inte är trasiga. Anledningen till att de inte är trasiga är att de är så långa att jag bara kan bära dem på vinterhalvåret, då jag har stövlar på mig. Igår tog jag med min make ner på stan och han sade till mig att det måste bli ett slut på detta att jag aldrig köper något åt mig själv. Jag tvekar inte att köpa något fint i klädesväg till Samuel och jag missunnar inte min man sina nya skor eller vad det nu kan vara, men jag skulle aldrig, aldrig, lägga ut 200 spänn på nya byxor åt mig själv. Förra vintersäsongen var mina ben blå när jag kom fram till jobbet. Jag är en jävla idiot.

Så nu skall jag köpa nya byxor. 90% av kläder i butik går ju bort, då jag är för mycket kvinna för skinny byxor. Alla byxor är skinny eller super skinny, vilket är svårt att köpa när man inte är super skinny då de inte passar på benen. Dessutom är de sjukt obekväma. Sedan går ju 100% av nätköp bort då man inte kan pröva skiten först.

Inga kläder sitter speciellt bra på mig. Jag kräver att få anse detta klädernas fel. Sedan får man pulsa fram i minusgrader med en Indiska-klänning från nittiotalet som straff i vilket fall. Illa illa.

Annonser

4 thoughts on “Jag hatar mode

    • Men varför säljer alla affärer bara kläder som är likadana?! Hurra för kapitalismen som gett oss så mycket valmöjligheter, nu kan jag köpa skinny jeans för fyra-femhundra spänn på tre olika platser, tjoho!

  1. för mycket kvinna för skinny, briljant! jag är JÄTTEFÖRVÅNAD över hur bra många av mina nya mammainköp sitter. jeans köper jag då rakt inte över nätet man är ju inte helt dum i huvudet höhö och så gick jag till H&M och kom hem med första bästa provade paret som sitter som en smäck. va? jag tror det beror på att gravidbyxor och tights tillåts sitta en bit över magen, tack tack tack, men med jeans måste det ju också handla om att mammor-to-be har samma krav på bekvämlighet som jag brukar ha även annars… jag är så fascinerad, och förbryllad. men iaf, för traditionellt byggda kvinnor som oss vill jag rekommendera kappahls stretchjeans som heter ”magic” eller nåt, de är högre i midjan än vanligt och jättejättesköna. tyvärr färgar de av sig som sjutton så man måste tvätta dom en tio gånger om man inte står ut med att få mörkblå ben… Kolla även in tantaffärer typ ”flash”, som mellan varven har åldersneutrala kläder som kan passa även en modern och ung böna.

    på vintern ska du givetvis ha YLLESTRUMPBYXOR och långkalsonger osv. Kjolar och klänningar fungerar utmärkt under vintern med yllestrumpbyxor och slinkig underkjol så inte kjolen fastnar i strumporna och åker upp, och så får man ett extra värmande lager. Se även över utbudet på bortglömda kvinnoplagget ”mamelucker”, i ylle alltid alltid ylle. Om så bara yllestrumpor på fötterna kan hjälpa uppvärmningen av benen för att undvika köldskador på benen.

  2. Ping: Jag är så populär | mondokanel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s