Bloggutmaning! Den här har Saras namn. Och bh-kupa.

Anledningen till att jag valde just den här filmen var delvis pga birollen Cat-Woman som spelades av den extremt talangfulla och karismatiska skådespelaren Haji som sorgligt nog gått bort förra veckan. Haji, du kommer inte att bli glömd. Haji var kanske mest känd från sin roll i FASTER, PUSSYCAT! KILL! KILL! eller SUPERVIXENS, som bägge regisserades av Russ Meyer.

Schmenus-Sara har ju halvt motvilligt halvt lovat att ställa upp i en av mina bloggutmaningar, och jag valde givetvis en riktigt saftig en för att dra in henne ordentligt. Ni vet det gamla uttrycket ”you catch more flies with honey than with vinegar”? Stämmer icke, vinäger är flugornas ambrosia, och den här vinägern skall utan tvekan fånga Schmenus-flugan och klibba fast henne ordentligt. Jag hoppas även att mina gamla deltagare Bulle, Åsiktsregistret och Maggie May är med och njuter av härligheten.

Sexistisk? Jajamän. Klyshig? Absolut. Underhållande? You bet. Mina damer och herrar, det är dags för Russ Meyers storbudgetklassiker….

   BEYOND THE VALLEY OF THE DOLLS (1970)

Ah, Russ Meyer. Känd som sexploitationens gudfader, det fanns inte en film han inte lyckades ha med minst halvdussinet extremt storbystade damer. Känd även för sina underliga klippning av filmen, sin filmmusik och sin förmåga att få publiken att sätta skrattet i halsen genom en helt sjukt realistisk och våldsam mordscen mot någon storbystad hjältinna lite nu och då (tack och lov ej i alla filmer).

Handlingen är så som följer: En rockgrupp (typ) bestående av unga, naiva, levnadsglada hippies reser från småstaden till L.A. för att slå igenom med hjälp av sångerskans (storbystade) moster. Väl där möts de av en hel ocean synder, och det är svårt för kärleksparen att hålla samman i alla roliga droger och orgier, speciellt efter att de tas omhand av en mystisk homosexuell man vid namn Z-Man. Z-Man tar över bandet efter att huvudsångaren dumpar din manager/älskare, och de blir snabbt framgångsrika och pengarika unga stjärnor.

Filmen hanterar inte bara droger, utan också den sexuella revolutionen, kärlek mellan ungdomar i en förvirrad tid, homosexualitet mellan män och kvinnor, pornografi, älskog utan kärlek, depression, självmord och vad man kan förlåta. Jag skrek högt på slutet när den stora twisten avslöjades. Filmen är en lös parodi på boken/filmen THE VALLEY OF THE DOLLS som hanterade kändisskap, droger och bröst.

Och nämnde jag soundtracket? Den har gått varm på min spelare i åratal!

Men hur kan detta vara sant? Inte kan det vara STRAWBERRY ALARM CLOCK som lirar på soundtracket? Jo, det kan det! STRAWBERRY ALARM CLOCK!

Titta, lyssna och njut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s