Anne Franks vulva

Jag antar att de flesta har sett filmen THE PEOPLE VS LARRY FLYNT. Den som inte gjort det borde göra det, om inte annat så för att Courtney Love spelar rollen hon var född att spela – Althea Flynt. Filmen är den sanna (hm) historien om Larry Flynt, som startade Hustler Magazine och gjorde sitt till för att dra igång snuskmarknaden i staterna. I en effektfull scen ställer sig Larry Flynt/Woody Harrelson framför en skärm som visar extrema bilder ur vietnamkriget och förklarade att dessa våldsbilder med torterade barn och mördade arbetare tillåts i daglig press, medan älskande par eller nakna kvinnobröst anses skadliga för allmänheten.

I Amerika har Anne Franks dagbok blivit nyheter igen sedan en bekymrad mor anmält den som pornografisk material. Det visar sig att när den gavs från början ut klippte man bort Annes funderingar rörande sin kropp och sitt kön. Det verkar ju jävligt konstigt att man anser det okej för skolungdomar att vara mogna nog att hantera förintelsen, men inte det faktum att Anne Frank hade en normal vulva och normala funderingar om sin kropp, en kropp som var lika gammal som de elever som skulle läsa om det i skolan.

”Until I was eleven or twelve, I didn’t realize there was a second set of labia on the inside, since you couldn’t see them. What’s even funnier is that I thought urine came out of the clitoris…When you’re standing up, all you see from the front is hair. Between your legs there are two soft, cushiony things, also covered with hair, which press together when you’re standing, so you can’t see what’s inside. They separate when you sit down and they’re very red and quite fleshy on the inside. In the upper part, between the outer labia, there’s a fold of skin that, on second thought, looks like a kind of blister. That’s the clitoris.”

Jag tror att vi undervärderar världens trettonåringar, och människor överlag. Jag vet inte ens var jag vill komma med detta, utom detta att det som vanligt verkar farligare med kvinnosexualitet än med Hitler. Givetvis är det olustigt att ta upp Anne Franks trettonåriga kön när man diskuterar andra världskriget i skolan när man är tretton – det är alltid olustigt att ta upp normala tankar om sexualitet och kön i skolan när man är tretton. Det innebär inte att det är olämpligt att ta upp.

Tänk så lika vi ändå är varandra. Tänk att du skulle känna igen dig i Anne Franks funderingar på en sådan personlig nivå. Tänk, hur verkliga dessa människor var. Att vara rädd för Annes tankar om sitt kön är att förneka allt som gör dagboken så berömd. Hon är en vanlig flicka, en alldeles vanlig flicka, och det finns ingenting skadligt eller osunt i kvinnokönet.

Annonser

5 thoughts on “Anne Franks vulva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s