BOOGIE NIGHTS

I förrgår gjorde jag äntligen slag i saken och tittade på BOOGIE NIGHTS, filmen med typ alla skådespelare någonsin som är löst baserad på historien om John Holmes liv och leverne. Inte nog med att filmen var enormt underhållande, spännande och rent igenom bra, utan den gjorde mig ledsen över hur jäkla cynisk jag är jämfört med (fiktiva) kokainmissbrukare och arbetare inom sexbranchen.

Hela filmen igenom var det samma sak. Huvudkaraktärerna stöttade varandra utan att reflektera över varför eller vad de kunde vinna på det, de var genuint entusiastiska i alla andras projekt och drömmar, de är intresserade när någon talar med dem. De är bra kompisar, de har en stöttande familj, de älskar varandra och försöker göra varandra lyckliga. När någon köpt ett par nya skor utbrister alla att hen verkligen passar i skorna och lyssnar intresserat på var skorna är gjorda och vilket material som finns i skorna- inte för att de tycker speciellt bra om skor, utan därför att skorna är viktiga för den som köpt dem. När någon inrett sitt nya hus går alla runt och ger uppriktiga komplimanger om smakfullheten och bedyrar hur lycklig personen kommer att vara i huset. Nu låter det som att det bara handlar om saker, men det gör det givetvis inte – det handlar om att uppriktigt, och utan den där krystade kvalitén, kunna vara intresserad av saker som är viktiga för en annan människa, eftersom man älskar och bryr sig om den människan. De gör det utan att reflektera, utan att tveka, därför att de bryr sig om varandra. En film där alla ger 100% känslomässigt gensvar.

Eftersom detta är en hollywoodfilm och de jobbar i sexbranchen är de givetvis inte alls lyckliga, utan sitter och hatar sig själva medan de gör saker de tycker om tillsammans med människor de älskar. Det finns två anledningar till detta: drogmissbruk och ogillande från samhället. Det är klart att det är svårt att vara glad när man är mitt i ett missbruk, men huvudanledningen till allas olycka är i grund och botten därför att samhället tycker att man är vidrig om man är för sexuell offentligt. När du lämnar sexbranchen möts du av äcklade blickar, hånfulla kommentarer, diskriminering, trakasserier och kanske t.om. våld, och vad säger man är problemet här? Det faktum att de gjorde porr. Inte det faktum att människor diskriminerar pga tidigare val i livet, utan det faktum att de hade sex på film.

Skandal. Sexualnegativ skitmoral, j’accuse.

En annan lustig grej är hur mycket trevligare den fiktiva Holmes är jämfört den verkliga Holmes. I verkligheten var han ju en av de mest osympatiska människorna som någonsin levat, en vidrig lögnhals som pimpade ut minderåriga flickor, stal och manipulerade. I filmen är han en gee-shucks all american ägare av en monsterpenis, och väldigt lite annat. Läsare intresserade av Holmes liv och leverne rekommenderas den dyrkande dokumentären EXHAUSTED samt filmen  WONDERLAND, som handlar om wonderland-massakern som Holmes var inblandad i.

Annonser

3 thoughts on “BOOGIE NIGHTS

  1. åh en film som jag faktiskt har sett! flera gånger till och med! men sista gången blev det lite för mycket för mig, för mycket knark och elände. men det är sant det du skriver, att de är så himla snälla med varandra. det var nog det som gjorde att jag såg den fler gånger. de är verkligen genuint gulliga och engagerade, och det är ovanligt ju. synd att de är så himla trasiga och nerknarkade bara. 😦

    • Det slutar ju relativt lyckligt för de flesta. Det är väl egentligen bara Julianne Moore som verkar ledsen på slutet. Eller? Nu minns jag inte hur det slutar för Dirk Diggler, men han slog ju ihjäl folk med en järnstång, så det förtjänade han ju typ allt dåligt.

      • hm det kanske går bra för dom ja, det är sant. jag är lite känslig för jobbiga stämningar i filmer så det är ofta det jag bär med mig efteråt, därför ser jag allra helst på skit och housewives.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s