TIDIG BLOGGUTMANING! En klassisk kannibalfilm att sjunka tänderna i.

Just nu är mina svärföräldrar på väg från flytplatsen. De stannar till på tisdag vilket innebär att jag antagligen inte kommer att ha tid/ork/lust att köra en bloggutmaning till helgen, och därför blir det en idag. Eftersom MANDINGO blev en sådan totalflopp och jag inte har speciellt höga förhoppningar om det feministiska porträtt som visas i den härligt underhållande FORBIDDEN PHOTOS OF A LADY ABOVE SUSPICION så tar jag Maggies önskan till hjärtat och kastar ut en kannibalfilm. Och inte vilken kannibalfilm som helst utan världens kändaste kannibalfilm. Veckans film blir alltså…..

  CANNIBAL HOLOCAUST (1980)

Ah, CANNIBAL HOLOCAUST. En film med uppenbart skådespelande skådespelare som ändå lyckas få rykte om sig att vara en riktig snuff. Dock innehåller den mängder av äkta djurtortyr och slakt för chockeffekt, vilket är äckligt – kanske mest så en scen som innehåller en stor, vacker sköldpadda som får huvudet avhugget och sedan blir styckad, öppnad och lekt med. Värt att hålla i åtanke är att det är, framför allt, en exploitationfilm. Det kommer alltid att vara massvis med sexvåld, nakna damer och hemskheter, så snälla låt inte detta distrahera. Värt att notera är även hur lite found footage-genren har utvecklats. Än idag är allt en sann historia där stackars filmmakare går hemska öden till mötes medan kamerorna rullar och agerar allseende, allvetande gud.
Handlingen är så som följer: en trupp vidriga dokumentfilmare reser in i djupaste djungeln och försvinner. En räddningstrupp lyckas finna filmen de spelat in som berättar den hemska sanningen om deras fruktansvärda öde. Men vem är egentligen de riktiga monstren, kannibalerna eller de bildliga kannibalerna som livnär sig på att filma mänskligt lidande?
Värt att notera är den ljuvliga filmmusiken som faktiskt spelades av mina bröder och deras vänner som brudmarsch under mitt bröllop.
Annonser

4 thoughts on “TIDIG BLOGGUTMANING! En klassisk kannibalfilm att sjunka tänderna i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s