Dagisbarnens sanningar

Det finns saker vi säger till våra barn som vi vet är fel, men som låter bra.

Alla får vara med och leka.

Alla är fina på sitt sätt.

Alla är lika mycket värda.

Utseendet har ingen betydelse.

Man får inte retas eller vara elak även om den man retar är tjock, har fula kläder, pratar konstigt, har udda föräldrar eller dylikt. Man får aldrig vara elak mot någon. Man skall behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Varför säger vi sådana saker när vi tror att de är fel? Jag undrar alltid vad konstiga Katrin säger till sina barn (sitt barn? whatever) – undrar om hon säger att man inte får retas även om den man retar är ful. Undrar om hon säger till sitt barn att man inte får kalla någon elaka namn även om den man säger det till faktiskt förtjänar namnen lite. Undrar om hon säger till sitt barn att om någon säger nej så betyder det nej, och då får man inte följa efter in på toaletten, man måste respektera när någon säger nej och menar allvar.

Undrar hur alla växer upp och beter sig så som vi gör när alla fick sådan fin uppfostran där allt sådant framställdes som mycket viktigt. Jag personligen anar att det kan vara mycket för att det är så tydligt att det är en sådan skillnad på barnvärlden och vuxenvärlden, och barn gör inte som vi säger utan som vi gör. Fast det kan ju inte skada att säga det ändå.

Annonser

2 thoughts on “Dagisbarnens sanningar

  1. Den där Katrin ger mig mardrömmar-när jag inte tror att det är möjligt för henne att uttala sig dummare än hon gjort tidigare tipsas jag alltid om nya idiotiska inlägg. Skrämmande att hon får så mycket positiva kommentarer till det hon skriver-hon är ju långt ifrån ensam om sin syn på verkligheten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s