Snurr

Idag skall jag in och skriva på papper på mitt nya jobb. Det blir nog ett bra jobb, folk verkar trevliga och arbetet enkelt och faktiskt riktigt mysigt. Sådant är mitt första intryck och jag ser fram emot den perioden på arbetet innan det första intrycket krossas för alltid.

Jag har inte arbetat på 1,5 år. Jag är alltså nervös. Så nervös att det snurrar i huvudet och pinglar i fingrarna. Och vad gör jag för att underlätta detta pinglande, gör jag mig i ordning i synnerligen god tid och filar på mitt eget första intryck? Nej, givetvis inte. Jag sitter och lyssnar på min mage och plockar på nagelbanden iklädd snorfläckad tröja och mjukisbyxor. Jag behöver inte gå än på 14 minuter, gott om tid.

Jag har ett system med mitt utseende. Min CV-bild ser som sagt ut såhär.

DSCF2191

Sedan när jag dyker upp, då bara BOOM! Mascara! Mascara runt hela överdelen av ögonen, folk tror inte att det är sant. Då när jag blir anställd, då vet jag att de kallade mig på intervju pga mina erfarenheter och andra kvalifikationer istället för mitt behagliga yttre, men sedan blir dödsslaget det faktum att jag dyker upp och har mascara på halva ögonen som en annan Disneyprinsessa. Då vet folk att jag är seriös nog att kleta minimalt med smink på mig för att göra extra gott intryck. Borde jag ha mascara idag? Bäst att ta på sig riktiga byxor i vilket fall.

Annonser

8 thoughts on “Snurr

  1. Jag är precis likadan. Sitter och stirrar tomt framför mig tills det är typ tio sekunder kvar tills jag måste gå, och så får jag kasta på mig kläder och springa ut genom dörren med smink på bara ena ögat och olika färg på strumporna. Alltid en sån jävla succé.
    Grattis till jobbet!

  2. Jag har till och med haft små funderingar på att effektivisera min garderob såpass att den bara består av typ tre olika ställ (eller så många jag behöver mellan tvätt vill säga) för att slippa ens tänka på vad jag ska ha på mig. För jag bryr mig redan så lite att jag inte ens förstår varför jag har så mycket kläder jag har. De bara hänger där.
    10 mins räcker för mig från sängen till ytterdörren om vi bara ser till att vara representabel för världen. Kläder på, tandborstning och klar. typ. Allt annat är onödig överkurs. Jag hoppade av kursen för något år sedan.

    • Problemet med min planering är att jag alltid lyckas ge mig själv alldeles för mycket arbete. 10 minuter räcker gott och väl om man inte (som jag varje gång) glömmer bort att jag inte har rena strumpor eller glömt bort att ladda MB3-spelaren eller lagt telefonen någonstans, eller inte kan hitta min BH….. Hade jag varit en normalt organiserad människa hade det varit perfekt, som det är nu blir det panik alldeles för ofta. Man kanske borde ta fler tupplurar för att vara mer alert i huvudet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s