Min njure

Hösten 2007 slutade min njure att fungera. Det gjorde ont. Sen kom den tillbaka och var mer eller mindre okej i alla år, men nu gör den ont igen. Må djävulen ta all salt julmat.

Annonser

5 thoughts on “Min njure

  1. Jag har just genomlidit sammanlagt nio timmars föreläsningar om njurarna så nu blev jag nyfiken. Som de samtalsfärdighetstränade läkarna säger: ”Berätta mer!”.

    • Jo! Som sagt vore så slogs njuren ut efter en speciellt elakartad urinvägsinfektion jag drog på mig efter en påse salta pommes år 2007, och den värker fortfarande lite ibland. Nu har jag inte känt av det på kanske ett par år, men så har den gjort ont ett par dagar, antagligen som resultat av min julöverkonsumtion av salt. Det är högernjuren som är skruttig, ibland försöker jag peta på den för att massera den liksom, men antingen så känns det inte alls eller så känns det, ja, inte bättre i vilket fall. Vad säger doktorn?

      • Jag är rädd att pommes frites-inducerad urinvägsinfektion övergår min kompetens, jag hoppades att du skulle fråga om den myogena autoregleringen av glomerulusfiltroooooch där somnade jag. Men du som har lite erfarenhet, kan man substituera tranbärsjuice med vin? Man hör ju alltid att man ska dricka tranbärsjuice när man har UVI, men vin är den enda sura dryck jag tycker om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s