Beroende

En annan sak som jag missat när jag varit bortrest är att alla numera är beroende av olika saker, och alla talar massa engelska. Det säger sig själv att detta ofta kombineras i typ shopaholic (underligt nog en bra sak som visar att man är rolig, spontan och lite cerr-aaaaazyyyyy) och sexoholic (också en bra sak – visar att man antingen upptäckt sin klitoris eller att man tycker om att skryta om sitt sexliv eftersom det såg så kul ut när Kim Cattrall gjorde det). Sockerberoende däremot är inte bra alls och aldrig på svenska, men alla verkar vara sockerberoende. Det var som när man hittade på en definition för autism och alla kom fram till att de hade autistiska tendenser, eller när man definierade depression och alla var depremerade (typ nu). På Irland var alla som bekant mycket tjocka men underligt nog var ingen sockerberoende.
Nu skall jag äta en stor påse godis, dricka folköl och kolla på en dokumentär om bandet Prussian Blue.

Annonser

6 thoughts on “Beroende

  1. du ger så bra och roliga sammanfattningar av läget i sverige! 😀 sockerberoendediskussionen saknar jag här i usa, de har yoghurt med 0% fett men andra ingrediensen är socker. produkten skryter om att den innehåller riktigt socker om de har lyckats komma ifrån majssockret. mycket ovant… och besvärligt, för yoghurten smakar glass vilket är alldeles för gott för att det ska kunna räknas som frukostprodukt i mitt kylskåp. men visst går det inflation i alla ”diagnoser”, det är väl inte så konstigt om folk gillar socker liksom… jag tror att den nya åkomman kommer vara ”extremkänslighet” eller vad det kallas, nån släppte en bok om hur det i själva verket är en tillgång och nu skriver alla damtidningar om det. ser fram emot ett mer verklighetsförankrat inlägg i det ämnet från dig.

    • Hmmm, extremkänslighet säger du…. det har ju varit ganska mycket nu på sistone – först dyslexi där på 90-talet, sen ADHD, autism, depression… Jag tror att du kan ha rätt.

      Men sådär hade de det på irland också, yoghurt med chokladsmak till efterrätt. Bisarrt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s