Jobbet

Jag hade ett ganska bra jobb på Irland. Jag var hyfsat respekterad, jag fick bra betalt, jag hade mycket ansvar och basade över lite folk. Inte så att jag var en drottningmyra i en stack full av arbetare, men jag var stolt över vad jag kunde prestera. Jag saknar jobbet – inte bara att göra saker om dagarna, vilket ju de flesta föräldralediga saknar efter ett par månader, men själva jobbet. Jag saknar t.om. politiken i jobbet, och det var det jag tyckte minst om.

Idag sökte jag en 3-6 månaders anställning i kundtjänst via ett företag som specialiserar sig på att fixa extrajobb till studenter. De skickade ut en bekräftelse att de tagit emot min ansökan, och i bekräftelsen stod att det är hård konkurrens om jobben så jag skulle se till att söka fler jobb.

3 tankar om “Jobbet

    • Min mamma bara ”men gå runt till ICA och Statoil, de behöver kanske någon som kan plocka varor!”. Jag hade liksom hoppats att jag kunde få hoppa bottenstegen och slippa stapla hyllor.

      Vad är det för slags människor de har som tar emot ansökningar egentligen? Blinda som fladdermöss, hela bunten. Jag hade varit bättre på rekrytering än de är, jag hade anställt mig på stubben.

  1. Så där är min morsa också ”gå och knacka på hos företag”… Som om att det är sommarjobb man söker. ”Hej, har ni något relativt kvalificerat ekonomijobb, typ chef, som ni vill betala mig 50-60k i månaden för? Jag kan börja på stört, jag har barnvakt till fem idag”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s