FEMALE PRISONER

Min nya avatar är en bild av Meiko Kaji, min favoritaktris från japan. Jag kan inte påstå att jag sett många filmer med henne (på sin höjt ett tiotal), men hon har imponerat varje gång.

Kaji var bunden till studion Nikkatsu länge, men när de slog igenom stort med sina Pinky Violence filmer (en underbar genre) flyttade hon till Toei där hon gjorde sina mest kända filmserier, FEMALE PRISONER och LADY SNOWBLOOD. Bägge filmserierna är karaktäristiska hämndrullar där Kaji tillbringar den mesta tiden med att bli rituellt förnedrad, våldtagen och torterad. Det lustiga är att de är totalt mainstream satsningar, som dessutom slog stort i Japan – det var dåtidens PIRATES OF THE CARIBBEAN, fast huvudkaraktären inte säger ett ord och dessutom ibland för glödlampor uppstoppade i vaginan.  Trailern för den första i FEMALE PRISONER-serien (FEMALE PRISONER 701: SCORPION) finns här.

https://i2.wp.com/filmint.nu/wp-content/uploads/2008/05/female-prisoner-701-scorpion.jpg

Handlingen till den första filmen i FEMALE PRISONER-serien är så som följer: Nami Matsushima är förtvivlat förälskad i en ung polisman. Hon ger honom allt, vilket symboliseras väldigt vackert med en effektfull scen där hennes brustna oskuld blöder lakanen till en japansk flagga. För att hjälpa sin pojkvän i ett svårt fall går hon undercover och arbetar som barflicka i ett gangstergäng – men hon blir förrådd! Polismannen visar sig vara en usling som är i maskopi med de kriminella elementen, och hon blir brutalt våldtagen av hela gänget. För att strö salt i såren är hon sedan kastad i fängelse för ett brott som pojkvännen/polismannen fejkat, och hon tillbringar nu resten av filmen med att försöka överleva i fängelset där både vakter och fångar vill döda henne, samt när i tystnad drömmen att en dag kunna utvinna hämnd.

Jag älskar den här filmen så mycket att jag önskar att jag hade en penis, så jag kunde dansa runt med en limpa på snoppen. Jag stör mig på att vissa filmer som jag verkligen älskar måste blandas ihop med KILL BILL och Quentin Tarantino hela tiden – jag tyckte inte om KILL BILL och jag tycker inte om Quentin Tarantino. Vissa av hans filmer har varit okej, jag tyckte mycket om JACKIE BROWN, men jag önskar att jag kunde få titta på mina filmer utan att de skall ha ”inspirerade KILL BILL” skrivna över dem. Jag kan bara inte med Quentin jävla Tarantino, med hans förbannade träiga skådespeleri, sina idiotiska karaktärer och sitt kokain, och jag vill inte behöva tala om honom varje gång någon frågar mig efter en bra film och jag säger ”FEMALE PRISONER 701-serien är bra” och de svarar ”Åh, är det typ som KILL BILL? Den var så jäkla bra, så himla originell!” och jag måste sitta där och tycka illa om Quentin Tarantino i tystnad eftersom diskussionen gått vidare till flera hyllningstal till den store Quentin Tarantino. Åh, så irriterad jag blir.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s