Jävla brudar

Appropå inlägget ”Mer om tjejer som umgås med killar.” av Fanny: jag tycker det är så vansinnigt dålig stil det här med tjejer som vill ha kakan och äta den. Vi vill förändra världen, säger vi. Vi vill ha bort sexismen. Men tydligen tycker alla att det är okej att charmera killar för att kunna behandla dom som skit som vänner. Eller vifta med ögonfransarna när man är sen. Kanske insinuera att man är intresserad av mer än vänskap, visa lite urringning…. Och sedan blir det klagomål om att killar väntar sig saker.
Dålig stil, mina damer.
Vänner skall behandlas som vänner. Behandlar man män som objekt blir man behandlad som ett objekt. Manipulerar man män har man ingen rätt att klaga på att det slår bakut.

Annonser

2 thoughts on “Jävla brudar

  1. Jag vet inte…. om man antar (som i ditt citat) att attraktiva kvinnor gör så per default så att säga, är det inte… ja, elakt? Både mot kvinnorna och männen i fråga – att anta att kvinnorna inte vill ha vänner om dom inte kan trycka ner dom genom att visa tuttarna, och mot männen att anta att dom är helt okej att bli behandlade som skit om dom kan få se läckra kvinnors urringning? Eller bli sedda av vackra kvinnor? Förnedrande mot bägge hållen att anta att så är fallet, och naturligtvis förnedrande åt bägge hållen NÄR så är fallet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s