Specifikationer

Säga vad man vill om människor, men vi vill verkligen att allt skall gå riktigt till väga. Hederligt folk med hederliga arbeten i hederliga hem. Bra hederligt folk allihopa. Moraliska människor.
Eftersom vi är hederligt folk vill vi att folk skall lyda lagar och regler i samhället. Eller hur? Vi vill ju att vi alla skall kunna leva tillsammans som civiliserade människor, då kan vi ju inte ha massa folk som bestämmer sig för att strunta i lagarna. Och så vill vi ju inte ha massa omoraliska utnyttjanden av människor som inte förstår bättre, som t.ex. barn eller folk med mentala sjukdomar eller andra problem som gör att dom är lätta att utnyttja. Så kan vi ju inte ha det, eller hur? Givetvis inte, ingen tycker ju att det är okej.
Det finns massor av sådana exempel som vi alla kan hålla med om, och med ”alla” menar jag alla som inte är helt dumma i huvet och/eller själslösa och själviska hundar.

I största allmänhet, alltså.

Varför är det då så att vi väljer att specificera sådant när vi diskuterar vissa ämnen?

”Jag är inte rasist, men jag tycker att invandrare skall lyda våra lagar!” ALLA skall lyda våra lagar.

Man kan inte argumentera
med den klatchiga logiken

”Jag tycker inte att prostituerade skall behöva bli våldtagna eller utnyttjade.” INGEN skall behöva bli våldtagen eller utnyttjad. Eller, mja, utnyttjad är väl lite relativt, men sexuellt utnyttjad skall man inte bli.

Är det så att invandrare begår fler brott? Det skall väl egentligen inte spela någon roll eller, även om det vore så? Vi skall alla vara en stor, glad, svensk familj, eller nysvensk. Men det är väl samma sak, eller skall vara det iallafall. Varför ha olika standards? Varför tycker man att det är svårare att hanteraom en invandrare begår ett brott än att en svensk begår ett brott? Jag tror att folk är missundsamma, men jag vet inte vad dom skulle vara missundsamma på. Kanske så att man känner att man fått leva i skit-Sverige hela sitt liv för att komma dit att man är vuxen svensk, medans de här kan valsa in på en räkmacka som fullvuxna redan från början, eller nåt. Jag vet sannerligen inte.
En släkting till mig skrev ett argt inlägg på facebook  där hon ilsket förklarade att dom där invandrarna minsann kommer hit och kräver att få specialbehandling inom arbetsmarknaden. Som källa lade hon upp en ”artikel” från den högerextrema sidan nationell.nu och flera av hennes vänner och hon själv frustade indignerat om att hon minsann inte skulle ha något emot att bli brandman, men hon var ju svenne! Roligt nog gällde detta inte bara invandrare, utan även just kvinnor, så att hon faktiskt hade haft precis samma usla förkörsrätt som de hemska invandrarna. Och inte var det så att hon som kvinna krävt detta? Nej, givetvis inte. Så varför trodde hon då att alla invandrare personligen krävt att få söka jobb enbart med den meriten att de inte är födda i Sverige? Äsch, hon var inte rasist, men invandrare måste banne mig sluta att kräva saker som vi svenskar inte har tillgång till! Alltid går invandrarna först (i det här fallet hand i hand med omeriterade svenska kvinnor, vilka dom antagligen senare våldtog och hedersmördade).

Vad gäller prostitution och pornografi talar folk ofta om att man inte vill se kvinnor utnyttjade eller våldtagna. Det vill ingen (normal, hederlig) människa se, inte i någon branch eller mot något kön. Skall det tas upp som ett argument för eller emot sexbranchen? Nej. Det gäller alla brancher. Är det så att sexbranchen har ett problem med att kvinnor blir utnyttjade sexuellt kan det nog vara bra att se över den branchen, ge folk tillgång till fackliga representander, ge dom hederlig lön och så vidare. Nu råkar det ju vara så att porrbranchen håller på att dö ut tack vare vår gamle vän Internet, men för andra medlemmar i sexfamiljen borde samma regler gälla. Varför inte? Om man bortser från de uppenbara justeringarna för att försäkra sig om allas säkerhet, hur kan man diskutera emot prostitution med tanken att kvinnor kan bli utnyttjade? Kvinnor blir utnyttjade varje dag, sexpartners ljuger för varandra, man sprider könssjukdomar och orealistiska drömmar och sedan raderar man deras nummer. Många prostituerade säger sig ha börjat på sin bana då de insåg att de ligger med olika personer varje vecka, och de såg ingen anleding till att inte ta betalt för det om de ändå skulle göra det. Är det ena beteendet mindre riskabelt än det andra? Och ändå, när vi talar om sexuella möten brukar vi ju inte se bekymrade ut och dra fram möjligheten att dessa damer och herrar blir våldtagna eller sexuellt utnyttjade en dag. Sexuell frigjordhet är en rättighet, och många av oss känner oss dammiga och gammalmodiga om vi kommer med varningar till dessa sexuellt vågade unga herrar och damer. Vad mer är, det har inte med oss att göra, det är inte våran sak att pissa på deras parad med bistra varningar. Känner vi. Ibland.

Annonser

2 thoughts on “Specifikationer

  1. En (medelålders manlig) vän till mig sa: "Folk får väl vara bögar om de vill, men jag gillar inte när de tafsar på mig!!". OJ vad jag hade kunnat säga detsamma om manlig heterosexualitet.(tog bort min första kommentar av grammatiska skäl)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s