Did you give the world some love today, baby?

Det finns saker jag står fast emot. Misshandel av barn är en sådan sak (undantaget är barn som visas på MTV). Bumfights. TV-reklam. Botox. Alla dessa saker är exempel på fenomen jag gladeligen skulle peta ut ögonen på mig med en pinne för att slippa se någonsin igen.

Hugh vill döda den här hönan

Min lista brukade innehålla djur som dödas för vår underhållning men jag har hittat alldeles för många undantag på den regeln för att det skall vara vettigt. Dels är detta för att jag har sett mysiga, trevliga, matglada River Cottage med den snuskigt rike Hugh Fearnley-Whittingstall (ett namn som verkligen passar en snuskigt rik engelsman), dels för att jag kollat in en del film som gladeligen hugger armar och ben av våra fyrbenta vänner. Och medans River Cottage är firat av Guardian-läsare och glupska köttätare världen över är det senare lika chockerande för folk som gråt inom pornografi. 

Visst blir man sugen på sockerkaka?

Vad är skillnaden mellan TV-program där djur exponeras i hela sin majestätiska skönhet, t.ex. den ökända ekorren i The Great British Bake Off, och djur som exponeras i filmer som den ökända hönan i Pink Flamingos? Utom det uppenbara att ekorren mest verkar vara ögongodis medan hönan fick vara med och få lite action med Crackers och Cookie. Kyckligen blev uppäten och allt slutade lyckligt. 

Efter att ha åtnjutit Cannibal Holocaust måste jag däremot säga att jag ogillar å det starkaste djur som dödas i chocksyfte, t.ex. den berömda scenen där en stor, mäktig sköldpadda blir slaktad och dom leker med inälvorna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s